<

У Верховній Раді підтримали реформу управління відходами, необхідну для євроінтеграції

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:23 | 21.06.2022 / Новини / , /
Перегляди
70
/ Коментарі відсутні

Верховна Рада підтримала в цілому рамковий закон про управління відходами, який узгоджує принципи роботи розширеної відповідальності виробника та залучення до процесу місцевої влади.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк, передає Економічна правда.

Законопроєкт № 2207-1-д підтримали 282 народні депутати.

Це рамковий документ, у якому узгоджуються базові принципи роботи розширеної відповідальності виробника та залучення до процесу місцевої влади. Такий принцип передбачає, що роздільний збір та переробку пакування організовує і фінансує виробник товарів.

Також законопроєкт розблокує дозвільну систему, адже в Україні з 2014 року не видають дозволи на операції з відходами.

Закон, серед іншого, визначає створення інформаційної системи управління відходами. Документ також дозволить у майбутньому схвалити секторальні законопроєкти, які деталізують функції і напрямки роботи розширеної відповідальності виробника, введуть відповідальність за переробку відходів упаковки для українських виробників.

Муніципальний збір пропонують запровадити лише для медичних (шприци, медичні маски) та інших небезпечних відходів (цілих ртутних термометрів, люмінесцентних ламп).

Як пояснював голова екологічного комітету Олег Бондаренко, проєкт закону про управління відходами – це також один із кроків до виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і до наближення трьох директив ЄС, які Україна має імплементувати.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа