<

У Верховній Раді обрали нового спікера

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:55 | 8.10.2021 / Новини / /
Перегляди
452
/ коментарів 5

Верховна Рада 8-го жовтня обрала своїм новим головою першого віцеспікера парламенту Руслана Стефанчука.

За це рішення проголосував 261 нардеп, пише Бабель.

Надалі парламент голосуватиме за те, щоб крісло першого заступника голови Ради зайняв лідер партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко.

Загалом на посаду спікера претендували пʼять нардепів. Окрім Стефанчука, це представники «Європейська солідарність» Яна Зінкевич та Олексій Гончаренко, депутат від «Голосу» Ярослав Железняк, а також позафракційний нардеп Гео Лерос.

Під час рейтингового голосування перед остаточним кандидатуру Руслана Стефанчука підтримали 257 депутатів, кандидатуру Олексія Гончаренка – 44 депутати, кандидатуру Яни Зінкевич – 146 депутатів.

Пізніше під час виступів народні депутати Ярослав Железняк та Гео Лерос зняли з розгляду свої кандидатури. Під час рейтингового голосування 8-го жовтня Стефанчук обрав найбільшу кількість голосів, тому його кандидатуру і винесли на затвердження.

Голосували за кандидатуру, яка за рейтинговим голосуванням набрала найбільше голосів.

Стефанчук подякував за довіру і перебрав у віце-спікера Олени Кондратюк головування.

Стефанчук — доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент Національної академії правових наук. У 2011—2013 роках завідував відділом проблем розвитку національного законодавства в Інституті законодавства Верховної Ради. У команді Зеленського відповідав за напрямок реформування органів державної влади.

Стефанчук був обраний до Верховної Ради за списком «Слуги народу» під другим номером. У травні 2019 року Зеленський призначив Стефанчука своїм представником у парламенті. 7-го жовтня президент звільнив Стефанчука від обовʼязків свого представника в Раді.

Як повідомляли, 7-го жовтня Рада відправила у відставку спікера Дмитра Разумкова. За це рішення проголосували 284 нардепи.




коментарів: 5
  1. А мозє тлеба бульо на теє мєсто Андлія Палубія? По своїм інтелектуальним здібностям він би відповідав всім потребам “Слуг нальоду”

    • Такий да… Такий може запросто проковтнути і показати свій внутрішній світ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа