<

У Венеції проходить референдум щодо автономії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:21 | 2.12.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

В адміністративному центрі регіону Італії Венеції у неділю, 1 грудня, проходить референдум, на якому жителі вирішують, чи слід місту на воді отримати автономію і відокремитися від материкового промислового центру Местре.

Влада робить все можливе, щоб забезпечити низьку явку, повідомляє Громадське з посиланням на The Guardian.

За даними видання, на головному острові Венеції про референдум повідомляють на лише шести плакатах. А тих, хто вивісив транспаранти біля своїх будинків, агітуючи за незалежність, поліція оштрафувала за «виборчу пропаганду».

Проти референдуму, зокрема, виступає міський голова Венеції Луїджі Брюгнаро. Як повідомляють у ЗМІ, він пробував його заблокувати, попри обіцянку голосування у його виборчій кампанії 2015 року.

Брюгнаро закликав громадян скинути бюлетень, аргументуючи це тим, що «незалежність прийде до величезних витрат».

Венеція вже не вперше намагається від’єднатися від Местре. Референдум про автономію є п’ятим за останні 40 років – попередні чотири спроби відокремитись зазнали невдачі. Востаннє у 2003 році причиною стала низька явка, яка не досягла необхідного 50-відсоткового порогу.

Голосування проходить після найбільших повеней з 1966 року й на тлі зростання масового туризму та перенасичення міста на воді круїзними лайнерами.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок