<

У Великобританії почнуть тестувати «COVID-паспорти» на футбольних матчах та концертах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:20 | 4.04.2021 / Новини / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

В Англії у квітні почнуть тестувати ефективність «COVID-паспортів» на масових заходах. Глядачів пускатимуть на концерти, футбольні матчі та в нічні клуби.

Про це повідомляють в уряді країни, повідомляє BBC, пише Громадське.

У документах буде вказано, чи має людина щеплення проти коронавірусу, негативний тест чи природний імунітет. Під час випробувань у найближчі місяці хочуть також з’ясувати, чи допоможуть ПЛР-тести до і після заходу запобігти поширенню хвороби.

Триватиме пілотний проєкт до середини травня. Першим заходом стане вечір комедії у Ліверпулі 16 квітня. Там глядачів перевірять на коронавірус до і після шоу.

В межах випробувань відбудеться також Чемпіонат світу зі снукеру в Шеффілді, масовий забіг у Хартфордширі й кілька заходів у Ліверпулі, серед яких вечірка в нічному клубі, бізнес-конференція і кінопоказ.

Наймасовішими подіями мають стати матчі Кубку Англії з футболу. На 18 квітня запланований півфінал на стадіоні «Вемблі» у Лондоні, який відвідають 4 тисячі вболівальників. За тиждень зіграють фінал Кубка Ліги, куди планують допустити вже 8 тисяч уболівальників. Тестування планують завершити 15 травня, коли відбудеться фінал Кубка Англії. Туди допустять 21 тисячу вболівальників із сертифікатами про вакцинацію.

Після завершення пілоту у травні влада буде вирішувати, чи допускати глядачів на інші події цього року.

«COVID-паспорти» у Великій Британії

Нині в країні працюють над створенням системи, яка б дозволяла людям демонструвати свій статус за допомогою додатка або паперового сертифіката. В уряді кажуть, що не планують впроваджувати цю систему всюди, зокрема у громадському транспорті та в магазинах товарів першої необхідності.

Компанії в Англії, які можуть відкритися найближчими тижнями, зокрема паби, ресторани й магазини, поки не повинні будуть використовувати цю систему.

Сертифікати вакцинації у світі

З кінця січня Ісландія першою з країн Шенгенської зони почала видавати сертифікати вакцинації всім, хто отримав другу дозу вакцини, а також визнаватиме аналогічні документи з інших країн Європи. А Ізраїль — лідер за темпами вакцинації від коронавірусу — видає «зелені паспорти» тим, хто отримав дві дози вакцини.

Попередньо ЄС має намір дозволити видавати іноземцям свої сертифікати вакцинації, зокрема й тим людям, які були щеплені незатвердженими в Євросоюзі вакцинами (китайськими, російськими тощо). Тобто на них можуть претендувати й українці.

Стосовно ж українських «ковід-паспортів», то раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко переконував, що якщо певна країна вимагатиме під час перетину кордону міжнародне свідоцтво про вакцинацію проти COVID-19, українці отримуватимуть таку безплатну довідку онлайн у два кліки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок