<

[ОНОВЛЕНО] У Туреччині та Сирії стався землетрус: загинули понад пів тисячі людей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:12 | 6.02.2023 / Новини / , , /
Перегляди
239
/ Коментарі відсутні

Мінімум 207 людей загинули та сотні отримали поранення внаслідок потужного землетрусу магнітудою 7,8 балів, який стався на півдні Туреччини та на півночі Сирії 6-го лютого. Очікується, що кількість жертв зростатиме.

Про це повідомляє Слово і діло.

Турецьке агентство з управління стихійними лихами та надзвичайними ситуаціями повідомило про щонайменше 76 загиблих у семи турецьких провінціях. Агентство повідомило, що 440 людей отримали поранення.

За повідомленнями сирійських державних ЗМІ, кількість загиблих у контрольованих урядом районах країни зросла до 111, щонайменше 516 отримали поранення.

Геологічна служба США зазначила, що осередок землетрусу знаходився приблизно за 33 кілометри від турецького Газіантепа. Його центр був на глибині 18 кілометрів. Землетрус магнітудою 7,8 вважається найсильнішим у Туреччині за понад 100 років спостережень.

Останній такий потужний землетрус стався у східній Туреччині у 1939 році і спричинив загибель понад 30 тисяч людей.

У країні оголошено найвищий рівень тривоги.

ОНОВЛЕНО.

Кількість загиблих у Туреччині та Сирії в результаті землетрусу перевищило 500 осіб.

Про це повідомляє Уніан.

Як повідомляється, ще тисячі людей отримали поранення. Десятки людей все ще перебувають під завалами, й очікується, що кількість загиблих зросте. Рятувальні роботи тривають.

На цей час повідомляється, що в результаті землетрусу обвалилося 1170 будівель. Замок Газіантеп, побудований понад 2200 років, також обвалився під час землетрусу.

МЗС встановлює можливу наявність українців серед постраждалих.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер