<

У церкві МП на Волині знайшли антимінс, який благословив Московський патріарх

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:49 | 13.02.2019 / Новини / , /
Перегляди
178
/ Коментарі відсутні

Управління Волинської єпархії ПЦУ заявило про знайдений у церкві МП антимінс 2017-го року, де староросійською мовою написано «По благословению Святейшего Патриарха Московскаго и всея Руси Кирилла.»

«Днями Управління Волинської єпархії ПЦУ виявило ще один доказ для тих наших краян, які досі залишаються в МП. Доказ, що їх обдурюють», – йдеться на сторінці Волинська єпархія Православної Церкви України у Facebook.

У дописі зазначили, аби дезорієнтувати, обманути простих парафіян, РПЦ, зокрема, називає свою частину Українською Православною Церквою, переконуючи, що вона самостійна і незалежна. Духовенство МП нерідко підкреслює: наш Предстоятель не в Москві, а в Києві.

Нещодавно, в одному з храмів, який вийшов із МП, долучившись до ПЦУ, виявлено антимінс (освячений плат із зашитою частинкою мощей когось із святих, обов’язковий для звершення Божественної Літургії). На перший погляд – звичайний. Але він, власне, і є черговим доказом, що ієрархія УПЦ (МП) вводить в оману своїх вірних.

На цьому антимінсі зазначено: «По благословению Святейшего Патриарха Московскаго и всея Руси Кирилла [не митрополита Онуфрія] священнодействован Нафанаилом епископом Волынским и Луцким…» Тут також записано, для якої церкви передано цю святиню, а також номер і дату видачі.

Зазначається, що владика Нафанаїл власноруч виписав усе російською, навіть староросійською мовою. І такий антимінс видано 2017 р., на третьому році російської агресії, що триває.

В УПЦ МП на Волині відреагували на публікацію Волинської єпархії ПЦУ щодо знайденого антимінсу, який благословив московський Патріарх Кіріл.

Про це у коментарі «Першому» розповів прес-секретар Волинської єпархії УПЦ МП Олег Точинський.

«Це ніяк не є доказом того, хто чим керує. Тому що ми ніколи не казали і не претендували, що ми є автокефальна церква. У нашому статусі це записано, і в інших документах, що ми є самокерованою частиною з правами широкої автономії Руської церкви. В цьому немає нічого дивного і новини теж ніякої немає. Чому вони там дивуються, я не розумію», – пояснив Олег Точинський.

«По-друге, нехай вони тоді візьмуть всі ті антимінси у тих храмах, де вже перейшли в ПЦУ і так далі і повернуть нам, тому що в нас є така інформація, що вони на цих антимінсах служать і нікому там нічого ніде не муляє і не свербить», – заявив він.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер