<

У центрі Львова вкрали дві півметрові писанки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:29 | 22.04.2018 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

У ніч на суботу в центрі Львова викрали півметрову писанку, яка була частиною благодійної експозиції Добра справа в рамках Фестивалю писанок.

Про це повідомляє Захід.net 21 квітня.

Інцидент стався на вулиці Музейній поруч зі Львівською свічковою мануфактурою і Домініканським собором.

“Мова йде про крадіжку художнього об’єкта у вигляді розписаного акриловими фарбами великого гіпсового яйця, оздобленого фігуркою трамвая. Автор писанки Трамвайчик – молода львівська художниця Зірка Савка. На вибір теми автора надихнула відома пісня Старенький трамвай вокальної формації Піккардійська терція”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що організатори благодійної ініціативи Добра справа оцінили викрадену писанку в 5 тисяч гривень. Вся експозиція складається з 50 гіпсових писанок вартістю від 3 тисяч до 50 тисяч гривень. Виручені від продажу писанок гроші планують направити на підтримку дитячої лікарні Охматдит.

Охоронець писанок стверджує, що крадіжку скоїли вночі туристи з Німеччини, які відпочивали поруч у сквері. За його словами, туристи намагалися здійснити кілька спроб викрадення, поки не домоглися свого. Після викрадення чоловіки втекли.

У свою чергу організатор ініціативи Добра справа Андрій Сидор розповів, що це вже друга викрадена писанка. Ціна першої викраденої роботи також становила 5 тисяч гривень. Вона зникла рано вранці в п’ятницю, 20 квітня. Писанка називалася Ми – Україна. Її розмалювала художниця Ольга Жулій.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок