<

У центрі Луцька горів військовий госпіталь: евакуювали 90 людей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:54 | 20.09.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У ніч на 20-те вересня у Луцькому військовому гарнізонному госпіталі, що на вулиці Сенаторки Левчанівської, 4, сталась масштабна пожежа. Загалом евакуювали 91 особу, з яких 7 хворих у важкому стані.

Про це пише Перший.

Вогонь, за неперевіреною інформацією, почався у крилі, де знаходяться адміністративні приміщення, перекинувся на дах. Полум’я швидко поширилося покрівлею, яка мала дерев’яні перекриття і була покрита шифером.

«Дах згорів за 15 хвилин» – розповів один з очевидців.

Хворих евакуювали до Луцької міської клінічної лікарні. Про постраждалих від пожежі наразі нічого не відомо.

Окрім того, взялися допомагати таксисти: машини служби «579» безкоштовно перевозили хворих до Луцької міської клінічної лікарні на Відродження.

Як повідомили у пресслужбі волинських рятувальників, повідомлення про пожежу надійшло о 02:25. О 02:36 до місця виклику прибули рятувальники 25-ої Державної пожежно-рятувальної частини міста Луцька.

За зовнішніми ознаками встановили, що пожежею охоплена покрівля лікарняного корпусу. Оголосили 3-й номер виклику, за яким на місці події зосереджені 12 одиниць пожежно-рятувальної техніки.

Зазначили, що пожежу гасили дві години – аж до 5 ранку.

Рятувальники провели оперативну евакуацію пацієнтів та персоналу госпіталю. Загалом евакуювали 91 особу, з яких 7 хворих у важкому стані та 11 працівників госпіталю.

Як зазначають Волинські Новини вогонь повністю знищив дах і частину верхнього поверху Луцького гарнізонного військового госпіталю. 

Складність гасіння полягала в тому, що вогонь швидко поширювався, адже перекриття, ймовірно, були дерев’яними.

До слова, будівля перебуває на балансі Міноборони та має історичну цінність, тут знаходився Монастир ордена тринітаріїв.

Крім того, близько 20 з 91 евакуйованих пацієнтів Луцького гарнізонного госпіталю залишились без одягу в результаті пожежі. Волинян закликають допомогти найнеобхіднішим.

Про це у фейсбуці повідомила волинська волонтерка Наталія Ариванюк.

«Частина евакуйованих хлопців перебувають у міській лікарні, інша частина в обласній!

Маємо термінові потреби! При евакуації близько 20 чоловік залишилися, хто в одній футболці, хто без тапочок, без теплішого одягу! Точного списку поки не маю. Є хлопці з далеких сіл, треба допомогти елементарним, одяг, взуття (тапочки). Дякую службі таксі 579 водії якої безкоштовно допомагали в евакуації!

Мій номер телефону: 0506540649. Картка ПриватБанку: 5523245800122663», – зазначила волонтерка.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер