<

У Трампа заявляли про відповідальність України, а не Росії за злам сервера Демпартії – документи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
04:01 | 4.11.2019 / Новини / , /
Перегляди
1
/ коментарів 5

І FT, і об’єднання журналістів-розслідувачів «Проект», і група спецпрокурора Мюллера вважають Килимника тією ланкою, яка пов’язує Манафорта з російською владою і спецслужбами.

Колишній голова передвиборної кампанії президента США Дональда Трампа Пол Манафорт ще влітку 2016-го року висунув ідею про відповідальність України, а не Росії, за злам сервера керівного органу Демократичної партії, – пише Радіо Свобода.

Документи, оприлюднені 2-го листопада, показують, що заступник керівника кампанії Рік Ґейтс розповів ФБР про цю теорію Пола Манафорта. Це сталося під час інтерв’ю, проведеного в межах розслідування колишнього спецпрокурора Роберта Мюллера щодо втручання Росії в президентську кампанію 2016-го року.

Міністерство юстиції опублікувало 500 сторінок витягів із інтерв’ю, електронних листів та інших документів, пов’язаних із доповіддю Мюллера. Це сталося після рішення суду за позовами, поданими американськими засобами інформації – BuzzFeed News та CNN.

Нова інформація свідчить, що люди в команді Трампа і навколо неї наполягали на хибній теорії про роль України у витоку документів Демократичної партії набагато раніше, ніж вважалося раніше.

Також, схоже, існує зв’язок між уже завершеним розслідуванням Мюллера та розслідуванням щодо імпічменту Трампа, одним із центральних моментів якого є ймовірний тиск американського президента на українського.

Видання The Washington Post також опублікувало статтю з посиланням на власні джерела, що, за словами чиновників, які працювали або ще працюють в адміністрації президента Дональда Трампа, він відчував «непереборну ненависть» до керівництва України через начебто спроби втручання у президентську кампанію 2016-го року та те, що українські високопосадовці «жахливі, корумповані люди».

У звіті, опублікованому в квітні, Мюллер дійшов висновку, що Росія проводила «широкі та систематичні» зусилля щодо втручання у вибори 2016-го року, використовуючи електронні листи, викрадені у чиновників Демократичної партії.

Також, як вважає слідство, Росія причетна до кампанії в соціальних медіа для поширення дезінформації.

Москва незмінно заперечує своє втручання у будь-які вибори за кордоном, а Трамп заперечує будь-яку змову з росіянами.




коментарів: 5

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа