<

У суді залишилась остання “індивідуальна” справа по 51-ій бригаді

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:07 | 25.10.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У судах Волинської області залишилися до розгляду дві справи щодо нібито самовільного залишення частини бійцями 51-ї бригади.

Одна з них – це справа 22-х “запорожців”, якій не видно ні кінця, ні краю, друга – щодо військового Олександра Хваса, – повідомляє Волинь Post.

Як повідомив волонтер Василь Нагорний, всі інші провадження, а це близько 500, припинені, а підозри скасовані.

“Саші не повезло, його справа була вже в суді, коли новий Генпрокурор прийняв рішення припинити переслідування 51-ої бригади, а тому військпроки не хочуть втрачати показник”, – додав він.

“Суть: попри те, що мав “бронь” – Саша мобілізувався по першій хвилі, не втік з зони АТО, воював нахабно і мужньо, після Іловайська повернувся одним з останніх зі зброєю і технікою. На думку військової прокуратури втік вже по прибуттю у Володимир – ч. 3 ст. 407 КК (СЗЧ). Строк розгляду в суді: 10 місяців, з січня 2016 року поки що доказів і свідків військова прокуратура не представила, натомість свідки захисту стверджують, що Хвас перебував в частині! Єдиний доказ – рапорт командира, який в самий важкий момент під Іловайськом взяв відпустку і поїхав додому”, – каже Василь Нагорний.

“Минулого засідання прокурор заявив клопотання про закриття справи та звільнення від кримінальної відповідальності , у зв’язку зі зміною обстановки по 48 КК. Саша попросив часу, щоб подумати: погоджуватись і припинити це все чи йти ще тривалий час до кінця і добиватись повного виправдання, бо не вчиняв самовільного залишення частини”, – розповів волонтер.

Він закликав охочих підтримати екс-військовослужбовця.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця