<

У столиці Сомалі терористи підірвали автівку: щонайменше 20 людей загинули

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:26 | 6.03.2021 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

5-го березня, близько 20:00, у столиці Сомалі Могадішо терористичне угруповання підірвало автівку біля одного з місцевих ресторанів. Унаслідок вибуху щонайменше 20 людей загинули, ще приблизно 30 — отримали поранення.

Про це пише Al Jazeera, – передає Громадське.

Потужний вибух стався біля ресторану Luul Yemeni. Зауважимо, що цей ресторан уже ставав місцем терористичної атаки в серпні 2020 року.

Біля воріт закладу терористи підірвали автівку, заповнену вибуховою речовиною. Потужний вибух спричинив руйнування кількох будівель та ділових центрів у районі, щонайменше одна споруда була повністю знищена. Свідки зазначали, що вибух супроводжувався стріляниною.

Унаслідок вибуху загинули щонайменше 20 людей та ще близько 30 отримали поранення. Співробітник служби безпеки Мохамед Осман заявив, що в районі вибуху досі триває операція з порятунку людей, а надзвичайники уточнюють кількість жертв.

Прессекретар поліції Могадішо Садік Алі Адан звинуватив у нападі угруповання «Аль-Шабаб», яке пов’язано з «Аль-Каїдою» і часто тероризує місто. Згодом терористична група розмітила на своїх ресурсах офіційну заяву, де взяла на себе відповідальність за вибух.

Як зазначає CNN, «Аль-Шабаб» витіснили зі столиці Сомалі у 2011 році силами військових країни та Африканського Союзу, однак ісламістська група продовжує здійснювати вибухи в місті.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа