<

У столиці Лівану пролунав потужний вибух: десятки загиблих і сотні поранених

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:10 | 4.08.2020 / Новини / /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні

4-го серпня потужний вибух пролунав у столиці Лівану Бейруті.

Вибух стався в портовому районі міста. За непідтвердженими повідомленнями, потім відбувся другий вибух, – повідомляє BBC.

Внаслідок вибуху в Бейруті загинуло понад 30 людей, а понад 3000 поранено, заявив міністр охорони здоров’я Лівану в телевізійному зверненні. CNN повідомляє, що вибух пошкодив резиденцію президента, пише Українська правда.

Поки не відомо, що спричинило вибух, але кілька чиновників вже підтвердили інформацію про наявність сховища вибухових речовин у портовому районі.

На відеозаписах, які поширили в соцмережах, помітно величезну “грибну” хмару, яка з’явилася після вибуху, зруйновані будинки та перекинуті автомобілі.

Міністр охорони здоров’я Лівану Хамад Хасан повідомив про велику кількість поранених і великі збитки.

Голова Ліванського Червоного Хреста Жорж Кеттанех заявив, що місті зараз сотні поранених. Шпиталі переповнені і просять людей здавати кров.

В одному лише шпиталі Hotel Dieu розмістили 500 поранених.

За даними Reuters, щонайменше 10 людей загинули.

Прем’єр Лівану Хасан Діаб оголосив середу “днем національної жалоби”. Президент Лівану Мішель Аун терміново скликав Вищу раду оборони країни.

Місцеві ЗМІ повідомили, що є люди, які потрапили під завали.

Вибух пролунав напередодні вироку в судовому процесі за вбивство експрем’єра Рафіка Харірі у 2005 році.

Усі четверо підозрюваних є членами підтримуваної Іраном групи “Хезболла”, яка постійно заперечувала будь-яку роль у смерті Харірі. Їх судять заочно, і вирок мають оголосити у п’ятницю.

Ліван зараз перебуває в ситуації тяжкої економічної кризи, і руйнування внаслідок вибуху можуть погіршити ситуацію в країні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер