<

У США від коронавірусу вакцинуватимуть дітей з 5 років

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:56 | 31.10.2021 / Новини / , , , /
Перегляди
143
/ 1 коментар

Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів (FDA) дозволило розпочати вакцинацію дітей віком від 5 до 11 років у США.

Відомо, що щепити дітей будуть препаратом Pfizer. Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на CNBC.

Розподіл щеплень для дітей віком від 5 до 11 років, яких у США налічується 28 млн, розпочнеться наступного тижня, після завершення всіх бюрократичних процедур.

«Вакцинація дітей молодшого віку від COVID-19 наблизить нас до повернення почуття нормального життя», – заявила виконувач обов’язків комісара FDA доктор Джанет Вудкок.

Згідно із заявою компанії Pfizer, щеплення меншою дозою (третина від стандартної дози для дорослих) є на 90% ефективними у запобіганні безсимптомної інфекції. Водночас, якщо порівнювати побічні ефекти, вакцинація препаратом була ще безпечнішою для дітей, ніж для осіб віком від 16 до 25 років.

В Американській академії педіатрії США заявили, що на сьогоднішній день підтверджено понад 500 випадків смерті у дітей молодшої вікової групи від COVID-19.

«Використання вакцини Pfizer запобігатиме смертельним випадкам, зменшить кількість госпіталізацій до дитячих реанімаційних відділень і скоротить побічні ефекти від перенесених дітьми штамів коронавірусу» – заявила Аманда Кон, експерт з педіатричних вакцин і член Дорадчого комітету.




один коментар
  1. А шо це вони пішли не по накатаному сценарію і перше не на наших експерементують?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок