<

У США тисячі людей вийшли на протести проти Трампа

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:09 | 18.10.2020 / Новини / , , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Кілька тисяч людей в США в суботу, 17-го жовтня, взяли участь в протестах проти чинного президента країни Дональда Трампа.

Про це пише УНН із посиланням на DW.

За словами організаторів, акції протесту пройшли у всіх штатах. За їхніми оцінками, загальне число учасників перевищило 100 тисяч осіб, більшість з них – жінки.

Хода в столиці країни, Вашингтоні, почалась неподалік від Білого дому, потім його учасники попрямували до Капітолію (будівлі, де розташовується Конгрес США) і будівлі Верховного суду країни. Демонстранти несли в руках плакати з критикою глави держави і віце-президента Майкла Пенса.

Серед іншого, учасники протесту висловили невдоволення тим, що Трамп висунув суддю-консерватора Емі Коні Барретт як спадкоємиці члена Верховного суду Рут Бейдер Гінзбург, яка померла в середині вересня.

Деякі демонстранти в пам’ять про Гінзбург наділи чорні мантії і білі мереживні комірці. Гінзбург була іконою для прогресивних американців, вона зробила собі ім’я на захист прав жінок.

Відразу після її смерті між республіканцями і демократами розгорілася суперечка через можливого наступника судді.

Демократи закликають відкласти призначення наступника Гінзбург на період після виборів президента 3 листопада.

Нинішні акції напередодні президентських виборів в США натхненні «Жіночим маршем» – масштабним протестним ходою відразу після інавгурації Трампа в січні 2017 року. Тоді проти нового президента країни на вулиці вийшли понад 3 мільйони осіб. Зокрема, главу Білого дому критикували за його висловлювання, нерідко розцінюються як женоненависницький, сексистські і образливі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок