<

У «Слузі Народу» збирають підписи за виключення Гео Лероса: він з трибуни Ради розкритикував Зеленського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:10 | 1.09.2020 / Новини / , , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У пропрезидентській фракції парламенту «Слуга Народу» збирають підписи за виключення з неї депутата Гео Лероса. 1-го вересня, під час виступу з трибуни Верховної ради, він відкрито розкритикував президента Володимира Зеленського.

Про це заявила депутатка Ірина Верещук, – передає Суспільне.

Вона нагадала, що у Лероса відкритий конфлікт з головою Офісу президента Андрієм Єрмаком.

Що сказав Лерос під час виступу з трибуни парламенту?

1-го вересня Гео Лерос відкрито виступив проти Зеленського і чинного курсу України. Він заявив, що «країна рухається у прірву, але досі не з’явилось ніякої державної стратегії, бодай якогось плану на майбутнє».

За його словами, замість обіцяного «зняття недоторканності з президента, депутатів та суддів», вразливими «зробили лише депутатів з опозиції». Він також додав, що Єрмак нібито роздає телефоном вказівки «проти кого відкривати справи, а які закривати, кого призначати на державні посади, а кого звільняти».

Також Лерос згадав про призначення Зеленським на державні посади людей без конкурсу, «екскварталівців», знайомих.

Чим відомий Гео Лерос?

Лерос чинний народний депутат від «Слуги Народу». Із червня 2019 року він обіймав посаду радника Володимира Зеленського. Через 9 місяців, у березні 2020 року, той його звільнив.

29-го березня Лерос опублікував відеозаписи, на яких брат голови Офісу президента Андрія Єрмака проводить переговори про працевлаштування на певні посади в органах влади. У відповідь на це Андрій Єрмак повідомив, що подасть заяви до Служби безпеки та Державного бюро розслідувань.

Правоохоронці тоді відкрили низку кримінальних проваджень, але лише одне з них стосується саме змісту оприлюднених відео — цю справу порушила Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Решта лише пов’язані з самим фактом публікації компромату на главу ОП.

Спочатку справу щодо «плівок Єрмака» перекваліфікували та віддали з НАБУ до поліції. Лерос назвав це «зливом» справи. 14-го травня стало відомо, що справу передали з поліції до Служби безпеки.

Сам глава ОП Єрмак заявив, що депутат Лерос є «інструментом в руках людей, які борються з ним.

14-го липня Служба безпеки України затримала в центрі Києва одного із фігурантів справи так званих «плівок Єрмака» Дмитра Штанька.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця