<

У Швейцарії пройде референдум щодо підтримки фермерів, які не видаляють своїм коровам роги

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:40 | 21.11.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Швейцарії 25 листопада відбудеться референдум, який пропонує виділяти субсидії фермерам, які розводять корів з рогами. Двом третинам швейцарських корів видаляють роги, або вони у них відсутні генетично.

Ініціатором референдуму став фермер Армін Капаул. За його словами, він почав свою боротьбу за збереження рогів у тварин після того, як «послухав» своїх корів.

“Ми маємо поважати корів такими, якими вони є. Залиште їм роги. Коли ви дивитесь на них — вони тримають голову високо і гордо. Якщо ж у них забрати роги, їм стає сумно”, — сказав фермер журналістам.

Капаул впевнений, що роги допомагають коровам спілкуватись, а також регулювати температуру тіла.

З пропозицією виділяти фермерам близько 190 доларів за кожну рогату тварину Капаул спершу звернувся до вдади. Однак, ніхто з чиновників не наважився підтримати подібну ініцативу.

Після цього фермер зібрав 100 тисяч підписів під офіціальною петицією — це стало причиною для запуску національного референдуму.

Пропозицію Капаула підтримують люди, які вважають видалення рогів у худоби жорстоким — для цього молодняку під анестезією їх випалюють  розпеченим залізом. Серед опонентів ініціативи — уряд і деякі фермери.

Міністерство фінансів Швейцарії вважає, що субсидії за рогату худобу можуть призвести до виділення до $30 млн з річного сільськогосподарського бюджету. Інші ж фермери заявляють, що роги можуть бути небезпечними як для худоби, так і для людей. Наприклад, фермер Стефан Ґілґен впевнений, що безрогі корови набагато краще ладнають одна з одною.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер