<

У штаті США Каліфорнія спалахнули масштабні пожежі: загинули шість осіб, вогонь охопив 771 тисячу гектарів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:08 | 22.08.2020 / Новини / , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

У штаті Каліфорнія спалахнули одні з наймасштабніших пожеж за всю історію штату. Вогонь розповсюдився на 771 тисячу гектарів та вбив щонайменше шістьох людей. Через епідемію ускладнюється гасіння пожеж та евакуація людей.

Про це, посилаючись на BBC, пише Громадське.

Причиною пожеж називають понад 12 тисяч ударів сухих блискавок. Це гроза, яка видає грім та блискавку, але більшість (якщо не всі) опадів випаровуються, перш ніж потрапити на землю. Також у штаті останній тиждень фіксують високі температури повітря:

Наразі є 560 осередків займання. Через це приблизно 171 тисячі людей довелося тікати з домівок.

Щонайменше шість людей загинули та 63 дістали поранення, зокрема пожежники. Поки важко підрахувати, скільки згоріло будівель.

До слова, у Каліфорнії найбільше підтверджених випадків коронавірусу серед усіх американських штатів — понад 650 тисяч хворих. Через це бракує ресурсів для боротьби з пожежами, адже зменшили кількість добровольців, яким дозволяють допомагати.

Крім того, у США зменшилася кількість ув’язнених, бо за нетяжкі злочини могли ув’язнення замінити домашнім арештом через пандемію. Як пише CNN, ув’язненні були невід’ємною частиною під час протипожежних операцій, а тепер їх недостатньо.

Також через коронавірус люди побоюються йти до притулків для постраждалих від надзвичайних ситуацій. Одна жінка розповіла, що тікала з власного будинку до притулку, але всередину не зайшла, бо боялася інфікуватися коронавірусом.

У США навіть створили правила для людей, яких евакуюють або яким потрібно втекти від стихійного лиха, на час епідемії. Так, вони повинні мати щонайменше дві захисні маски, антисептик для рук, мило та серветки.

У притулках намагаються дотримуватися соціального дистанціонування та зобов’язують ходити у масках. А для родин навіть пропонують окремі намети для самоізоляції.

Ні пожежники, ні місцева влада не беруть прогнозувати, коли вдасться перемогти пожежі. Приблизно 12 тисяч рятувальників продовжують гасити вогонь.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок