<

У штабі ООС розповіли деталі про загибель медика та смерть пораненого морського піхотинця на Донбасі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:47 | 24.07.2020 / Новини / , /
Перегляди
1
/ коментарі 2

У командуванні Операції Об’єднаних сил розповіли деталі про загиблого медика та морського піхотинця, якого не змогли евакуювати з поля бою.

Про це повідомляє BBC News Україна.

Військові розповіли, що тіла загиблих на момент передачі українській евакуаційній групі мали незворотні трупні зміни, що може свідчити про те, що їх не зберігали у моргу.

А самі загиблі були без своєї військової форми. Крім того, тіло військового медика Миколи Іліна розрізали: “Незрозумілим і кричущим є факт відносно розтину тіла полеглого військового медика”.

“Окрім того, встановити, з якої зброї було вбито військового медика за результатами судмедекспертизи було неможливо, через те, що уражені органи та кістки, а також вбивчі елементи, були вилучені представниками російсько-окупаційних військ у морзі Горлівки на тимчасово окупованій території Донецької області”, – йдеться у повідомленні.

Що було раніше

  • 13 липня поблизу населеного пункту Зайцеве загинув український боєць, підірвавшись на вибуховому пристрої.
  • Бойовики дали дозвіл групі евакуації забрати тіло. Доки ті у білих касках йшли до загиблого, окупанти з трьох сторін обстріляли українську групу.
  • Внаслідок ворожого вогню загинув військовий медик, одного військовослужбовця було поранено, а ще один отримав бойове травмування.
  • Російські окупанти на Донбасі здійснили наругу над його тілом.
  • ЗМІ повідомляють, що на контрольованих окупантами інформаційних ресурсах також викладалося відео, як у голові трупа медика стирчав ніж.




коментарів: 2
  1. На каналі в Ютуб А Шарія можете глянути відео, як ця трагедія відбулася. Дуже вразливим краще не дивіться, бо тяжке відео, душа болить за хлопця. З відео таке враження складається що договорено нічого не було, а хлопці пробиралися, до пораненого під вогнем. Повинно слідство розбиратися чому саме так відбувалось

  2. Вже бачили як медик загинув,спішив рятувати,а з телебачення так і ллється брехливе л@йно..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер