<

У Шацьку провели заходи приурочені Міжнародному жіночому дню

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:59 | 9.03.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Сьогодні, 6 березня, в актовому залі Шацького лісового коледжу ім. В. В. Сулька відбулися заходи, приурочені  Міжнародному жіночому  дню 8 Березня за участю голови районної ради Сергія Віннічука, керівника апарату райдержадміністрації Лариси Васейчук, представників органів місцевого самоврядування, структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, організацій, громадськості району та ЗМІ.

У зв’язку з теперішніми подіями в нашій  державі, св`ято відбулося з нотками смутку, як зазначила  керівник Шацького міського Будинку культури Ніна Вирович, декламуючи власний вірш : «Тоді жінка відчує весну, коли минеться наше горе», – пише Шацька РДА.

Від депутатського корпусу районної ради з вітальним словом до жінок звернувся голова районної ради Сергій Віннічук: «Це ваше свято, дорогі наші жінки, бабусі, доньки. Нині країна змушена боронити свої кордони за рахунок великих втрат. Вже здавна жінки нарівні з чоловіками захищали рідну землю. Їх рішуча присутність у батальйоні, щоденні тренування, обмундирування, яке надає мужності навіть найтендітнішій постаті…Жінка-борець, жінка-воїн. У буднях сьогодення ми часто не помічаємо, скільки прекрасних, розумних, добрих жінок працює серед нас. Переконаний: немає такої сфери діяльності в нашому суспільстві, до якої б не була причетна жінка». Сергій Миколайови наголосив також на особистому прикладі Надії Савченко, якій за мужність та незламність духу Указом Президента присвоєно звання “Герой України”.

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять всіх українських солдат, які віддали свої життя за територіальну цілісність нашої держави.

Активних жінок, які займаються волонтерською діяльністю в районі, мають безпосередній зв’язок з допомогою  військовослужбовцям та їх сім’ям, відзначено грамотами голови районної ради, а саме : Нелю Сацюк та Інну Миселюк – громадська організація «Небайдужі», Катерину Місюк – районна організація товариства «Червоного Хреста», Наталію Борсук – начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації, Олену Моніч – методиста РМК відділу освіти райдержадміністрації, Ольгу Романюк – голову Світязької жіночої рад

До вітань жінкам району також приєдналися голова громадської ради при райдержадміністрації Адам Дударчук: “Найбільше жінок серед вчителів, лікарів… найменше їх серед хабарників та злочинців. Це свідчить про Вашу, дорогі жінки, унікальну роль у розвитку суспільства, від наших жінок починається все хороше на Землі і залежить дуже багато… Я б дуже хотів, щоб нас почули жінки Росії…” Директор Шацького лісового коледжу Ігор Жмурко також привітав жінок району  та  відзначив кращих працівників коледжу.

Ніжний, весняний та патріотично-піднесений настрій панував у залі завдяки виступам працівників районного Будинку культури (директор – Валентина Ханзерук), викладачів Шацької дитячої музичної школи, тріо «Сестрички» МБК (керівник – Ніна Вирович) та учнів шкіл району. Простими, щирими словами, прагненням миру, злагоди, материнською молитвою  були сповнені художні номери , підготовлені їх силами. Зі сльозами на очах присутні сприйняли слова пісні – звернення загиблого солдата до своєї неньки у виконанні Оксани Цвинкилевич (будинок культури с. Самійличі)  «Мамо, не плач, я повернусь весною” :”Мамочко, вибач за чорну хустину, За те, що віднині будеш сама. Тебе я любив, як любив Україну. Вона, як і ти, була в мене одна.»

На завершення заходу  усі присутні виконали молитву за Україну «Боже великий, єдиний…»

IMG_4764
IMG_4737
IMG_4785
IMG_4780
IMG_4763




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа