<

У Шацькому парку під час патрулювання застрелили двох вовків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:49 | 21.01.2018 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Під час патрулювання лісових масивів Шацького національного парку було знайдено нічні сліди вовка, трохи притрушені снігом.

Про те, що сюди навідуються хижаки, відомо давно. Їхні сліди знаходили не раз, та й кількість козуль зменшується протягом зимових місяців, зауважують в дописі, інформує адміністрація Шацького НПП у Фейсбуці.

Після детального обстеження території швидко виявили, що вовк знаходиться в кварталі 27 відділі 29 Мельниківського лісництва. Не зволікаючи, служба охорони парку провела відстріл, в результаті якого було добуто два вовки, самка двох років і самець трьох років.

Завдяки цьому в угіддях вдасться зберегти поголів’я диких свиней, козуль, зайців, бобрів та інших видів. Адже добова норма харчування одного дорослого сіроманця – 5-6 кг, річна – 1,5-2 тонн м’яса. Вовки зайшли сюди із сусідньої Білорусії, їх приманила велика кількість дичини.

Небезпека від цих хижаків надто велика, щоб легковажно ставитися до їх появи у лісах. Тому, силами лісової охорони, буде продовжуватися контроль за розповсюдженням хижаків на території Шацького національного природного парку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер