<

У сезон заготівлі працівники ДФС Волині у складі мобільних груп контролюватимуть дотримання вимог податкового законодавства

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:24 | 28.05.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Під час ягідно-грибного сезону представники територіальних органів ДФС у Волинській області у складі спеціальних мобільних груп пильнуватимуть стан дотримання заготівельниками законодавчих вимог у  сплаті податків.

«Саме чіткий контроль з боку фіскалів за тим, щоб на ринку не з’являлися «тіньові» заготівельники, допоможе тим структурам, які працюють і сплачують податки прозоро», – звернув увагу учасників наради  у Волинській ОДА за участі представників контролюючих структур та заготівельників заступник начальника ГУ ДФС у Волинській області Богдан Шинкарчук.

Водночас заступник керівника ГУ відомства в області підкреслив, що фахівці ДФС володіють інформацією щодо реальної ринкової ціни на волинську чорницю, яка переважно вивозиться до європейських країн.

Відтак, у ГУ ДФС Волині звертаються до керівників територіальних громад та мешканців «чорничних» районів особливо пильнувати легальність діяльності тих, хто закупляє у волинян стратегічно важливу для місцевих бюджетів чорницю.

«В умовах децентралізації влади у традиційно дотаційних поліських районах джерелом додаткових надходжень стають кошти від сезону заготівлі. Як свідчить практика минулих років, ця сума може перевищити десять мільйонів гривень. Враховуючи, що волинська дикоросла продукція користується попитом на європейських ринках, голови сільрад повинні подбати про те, щоб лісова ягода з їх території не вивозилася без сплати належних податків і зборів. Маючи паспорт територіальної громади, який ми рекомендуємо запровадити у кожній територіальній одиниці, проконтролювати процес заготівлі на предмет легальної сплати податків стає простіше», – вважає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Зважаючи на специфічні та нестабільні погодні умови в області, в ГУ ДФС Волині не прогнозують максимальні надходження від цьогорічного сезону заготівлі. Тим не менше, за умови єдиної цінової політики для всіх без винятку учасників ринку та сумлінної сплати податків, місцеві скарбниці однозначно отримають вагомий додатковий фінансовий ресурс.

В Головному управлінні ДФС у Волинській області звертають увагу: громадяни, котрі збирають лісову продукцію – гриби та ягоди, для власних потреб, не є платниками ПДФО, тобто, реалізуючи чорниці та гриби на ринку, не зобов’язані сплачувати податок на доходи фізичних осіб. Разом з тим, заготовляючи з комерційною метою дари лісу в громадян, підприємці виступають податковими агентами, відтак – повинні відобразити суму виплачених коштів у закупівельній відомості та перерахувати до бюджету належну суму податку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер