<

У серпні 2016-го року 875 тисяч осіб перетнули лінію розмежування

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:20 | 9.09.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Організація зафіксувала найбільшу кількість жертв і поранених на Донбасі за рік.

Організація Об’єднаних Націй зафіксувала в серпні цього року найбільше число жертв і поранених на Донбасі за рік – із серпня 2015 року. Про це свідчать дані, опубліковані у звіті Управління з координації гуманітарних питань ООН (ОСНА) в Україні, – пише Корреспондент.

Згідно з документом, з 1 до 31 серпня 2016 року на Донбасі загинули 16 осіб, 75 отримали поранення. Артобстріли, у тому числі з важкої артилерії, яка заборонена відповідно до мінських домовленостей, складають більшість: через них було близько 70% жертв серед цивільного населення в серпні, зазначили в ООН.
Згідно з даними організації, з початку конфлікту 22 212 осіб були поранені, 9569 – вбиті. Із загальної кількості жертв понад 2 тис. були цивільними особами.
Організація WASH Cluster зазначає, що через постійний обстріл інфраструктури є проблеми з водопостачанням у Донецькій області. У другій половині серпня 950 тис. осіб мали обмежений доступ до питної води.
У серпні 2016 року 875 тис. осіб перетнули лінію розмежування. Цей показник приблизно дорівнює липневому, проте через скорочення годин роботи пропускних пунктів з вересня OCHA очікує загострення ситуації.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа