<

У Сеймі Польщі пройшло друге читання за проектом резолюції про Волинську трагедію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:55 | 21.07.2016 / Новини /
Перегляди
10
/ Коментарі відсутні

Остаточний варіант документа в Сеймі Польщі збираються прийняти в п’ятницю, 22-ге липня.

Польський Сейм пізно ввечері 20 липня завершив друге читання проекту постанови “Про встановлення 11 липня Дня пам’яті поляків, жертв геноциду, здійсненого ОУН-УПА”. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Проект постанови представив депутат Міхал Дворчик з партії “Право і справедливість”. Він повідомив, що парламентська комісія підтримала проект, написаний його партією.

Згідно з цим варіантом, Сейму пропонують визнати трагічні події на Волині і Галичині в 1943-1945 рр. геноцидом поляків, а пам’ять загиблих шанувати щорічно 11 липня.

При цьому Марцин Свєнціцький, депутат від партії “Громадянська платформа”, говорив, що запропоновану постанову не можна розглядати поза контекстом сучасних подій в Україні.

“Буває так, що найблагородніші наміри і заклики можуть принести зворотний ефект”, – сказав Свєнціцький.

До поміркованості в заявах, які стосуються минулого, закликав Єжи Мейштович, представник партії “Новочесна”. Він наголосив, що сьогодні Європа опинилася на крутому повороті, а поляки можуть почуватися в безпеці, поки Україна бореться із зовнішньою агресією.

Після дискусії депутати відправили проект постанови профільної комісії для внесення доповнень та виправлень. Остаточний варіант документа в Сеймі збираються прийняти в п’ятницю, 22 липня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця