<

У СБУ заявили про затримання “провокатора Росії” у Луцьку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:04 | 22.11.2017 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Правоохоронці затримали в Луцьку організатора псевдопротестних акцій, який отримував фінансування з Росії.

Про це повідомляється на офіційному сайті СБУ.

Як зазначається, Служба безпеки України звернула увагу на кілька мітингів, спрямованих на штучну дестабілізацію соціально-політичної і криміногенної ситуації в західних регіонах України.

“СБУ встановила причетність жителя Львівської області до організації та проведення замовних мітингів у Львівській, Рівненській і Київській областях. Зловмисник отримував від російських спецслужб вказівки і спеціально розроблені інструкції”, – сказано в повідомленні.

Правоохоронці з’ясували, що акції фінансувалися російськими кураторами. На проведення одного мітингу виділялося від 4 тис. до 10 тис. доларів.

“Організатор збирав групи з малозабезпечених категорій громадян, контролював виготовлення і поширення агітації із закликами виходити на мітинги, підбурював населення до масових заворушень”, – повідомили у відомстві.

Співробітники Рівненського управління СБУ встановили місцезнаходження зловмисника і затримали його в Луцьку на орендованій ним квартирі. Під час обшуку були вилучені засоби зв’язку, що використовуються для координації з іноземними кураторами, і було виявлене ​​листування з інструкціями.

“Громадянину України оголошено про підозру за статтею про сепаратизм. За рішенням суду він узятий під варту”, – додали в СБУ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер