<

У Рожищенському районі між сусідами відбуваються бджолині війни

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:48 | 15.09.2020 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У селі Тростянка Рожищенського району пасічники не встигають рахувати збитки: кажуть, їхні вулики масово атакують комахи сусіда-бджоляра, гинуть цілі бджолині родини.

Про це йдеться у сюжеті ТСН, – передає Волиньпост.

Мовляв, сусід неправильно підгодовує своїх комах – солодким сиропом та навіть поїть спиртом. Від алкоголю начебто ті стають агресивними і летять у чужі вулики.

Місцева жителька Лариса Рой розповідає, як воює із бджолами, які атакували її пасіку.

“Відкриваю, зав’язую, вони летять. Вони (бджоли – ред.) прогризають простинь, вони проїдають все. Знищують і все”, – розповідає жінка.

Такі ж баталії відбуваються і на сусудській пасіці. Чоловік Микола Олищук показав відео, на якому видно, як здорові бджоли виносять з його вуликів мертвих комах. Волинянин каже, напередодні все довкола було встелене мертвими бджолами.

Чоловік запевняє, за 30 років бджолярства вперше бачить, як бджоли атакують чужі вулики. Обидва пасічники впевнені, нападники – з вуликів сусіда, який появився тут кілька років тому.

Війну спровокувало, кажуть те, що сусід почав сиропом підгодовувати своїх бджіл на зиму. Але робить це не по науці і вони від цього збуджуються. У спілці пасічників підтверджують – комахи дійсно можуть стати агресивними, якщо їх невчасно пригощати.

“Треба давати це на ніч, щоб вони за ніч це втягнули і заспокоїлись, а коли це дається вдень – вони пробують, не розуміють звідки воно взялося”, – пояснює віцепрезидент Спілки пасічників України Володимир Дмитрук.

Детальніше – у відео.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер