<

У Росії 90-річна жінка сама собі зробила операцію, не дочекавшись лікарів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:31 | 24.11.2021 / Новини / , /
Перегляди
892
/ коментарі 3

У Виборзі Ленінградської області жінка похилого віку з онкологічним захворюванням не змогла отримати необхідну медичну допомогу через коронавірус та зробила собі операцію сама, повідомила співробітниця швидкої допомоги.

Влада розпочала перевірку, повідомляє BBC Україна.

Як написала на своїй сторінці у “ВКонтакте” співробітниця швидкої допомоги Вікторія Шутова, пенсіонерка, яка пережила війну та блокаду, захворіла на онкологію, яка дала ускладнення у вигляді асциту. Це скупчення рідини в черевній порожнині.

Як стверджує автор посту, пенсіонерка “не змогла отримати своєчасну допомогу” через ситуацію з коронавірусом та вирішила спробувати зробити собі операцію сама, щоб полегшити біль.

“Бабця сама собі проводить хірургічне втручання – лапароцентез, щоб полегшити стан. Тобто робить надрізи тонким ножем по передній черевній стінці, щоб вивести рідину”, – розповіла Шутова.

Пенсіонерка не була впевнена, чи зможе вона успішно зробити собі операцію, і тому про всяк випадок написала передсмертну записку, яку Шутова також опублікувала.

“Дорога та люба донечко, а також любі мої онуки. Якщо зможете, вибачте мені за мій такий вчинок, але я зі своїми такими хворобами жити й терпіти більше не можу. Мені дуже боляче та важко”, – йдеться у записці.

Зараз пенсіонерка у лікарні, уточнила Шутова.

“У неї прекрасні, дуже дбайливі родичі, з нею все добре зараз, але їй дуже необхідна гідна паліативна допомога”, – пише вона.

Комітет охорони здоров’я Ленінградської області повідомив, що планової операції жінці не зробили через проблеми з аналізами.

“У неї виявили коронавірус, тому хірургічне втручання довелося перенести. Зараз бабусі надається вся необхідна допомога. Лікарі намагаються максимально полегшити її стан. Ми проводимо перевірку за цим фактом”, – повідомили у комітеті.

Про те, що жінка похилого віку самостійно провела собі операцію, написала у фейсбуці також голова благодійної установи “Хоспіс вдома” Катерина Овсяннікова. Вона пояснила, що з асцитом “неможливо ходити, лежати та навіть важко дихати”.




коментарів: 3
  1. А наші пенсіонери із-за відсутності вчасної медичної допомоги стрибають з вікон лікарень та багатоповерхівок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер