<

У російському Мін’юсті розповіли про видачу ув’язнених Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:22 | 14.04.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У російському Мін’юсті описали процедуру передачі українських в’язнів.

Процес передачі Україні засуджених в Росії українців може зайняти півроку і буде здійснюватися на підставі рішень судів тих регіонів, де вони перебувають у в’язниці. Про це повідомляє російський Мін’юст у відповідь на запит агентства Інтерфакс-Україна пише Корреспондент.

Для здійснення цієї процедури український суд, відповідно до Конвенції Ради Європи 1983 року про передачу засуджених осіб, повинен підтвердити свою згоду з вироками.

“При надходженні з держави виконання вироку згоди та інших необхідних документів на передачу засуджених, в тому числі судових рішень про визнання та виконання вироків російських судів, Мін’юст Росії направить їх у ФСВП для внесення подань до судів за місцем відбування покарання засудженими”, – йдеться у відповіді.

Потім український суд повинен буде перетворити вироки російських судів на свої рішення, замінюючи призначене в РФ покарання покаранням, передбаченим законами України за вчинення такого ж злочину.

Усі ці документи направляються через Мін’юст і ФСВП Росії в суди за місцем відбування покарання засуджених для остаточного вирішення питання про їхню видачу Україні.

Також видання з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією, зазначає, що всі ці процедури можуть зайняти в цілому близько півроку, а безпосередньо процес видачі засуджених, таким чином, відбудеться, можливо, восени цього року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа