<

У Росії закриють усі пункти для біженців з України – ЗМІ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:42 | 12.11.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Росії діяв пільговий режим для українців.

Російська влада вирішила закрити всі пункти тимчасового розміщення для біженців з України до кінця цього року. Про це повідомляє РБК з посиланням на представника Федеральної міграційної служби, – пише Корреспондент.

Зараз, за ​​даними ФМС, у Росії 299 ПТР в 65 регіонах. У них перебувають 16 418 громадян України та осіб без громадянства, у тому числі 5 230 дітей віком до 18 років. Один день перебування біженця у пункті тимчасового розміщення оцінений у 800 рублів на людину, включаючи проживання та харчування.

Керівник ФМС Костянтин Ромодановський раніше заявляв, що з 1 квітня 2014 року в Росію прибули понад мільйон біженців, близько 400 тисяч з них отримали статус тимчасового притулку, ще 200 тисяч – дозвіл на тимчасове проживання.

Кількість переселенців, які планували тривало проживати в Росії без будь-яких документів, перевищила 600 тисяч осіб.

Закрити ПТР російська влада вирішила після того, як заявила про закінчення дії так званого пільгового періоду перебування в Росії громадян України.

Пільговий режим діяв протягом року – він передбачав, що громадяни України могли перебувати в Росії фактично необмежений час без необхідності оформляти своє перебування. Тепер усім українця, крім біженців з Донбасу, потрібно до 30 листопада звернутися у ФМС для визначення свого статусу.

За даними ФМС, зараз в Росії близько 400 тисяч громадян України, котрі незаконно перебувають.

Керівник комітету Цивільне сприяння Світлана Ганнушкіна вважає, що закриваючи ПТР, російська влада ставить біженців перед вибором: знаходити собі житло в Росії чи повертатися на батьківщину.

За її словами, влада впродовж декількох місяців поступово згортає ПТР, в яких спочатку перебували більш як 60 тисяч осіб.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер