<

У Росії за підлітковий секс пропонують карати в’язницею

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:01 | 22.04.2018 / Новини /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні

Необхідно на законодавчому рівні врегулювати відповідальність за статевий контакт для осіб від 14 років, вважають у Росії

Уповноважений з прав дитини в Псковській області (Росія) Наталія Соколова виступила за введення кримінальної відповідальності для неповнолітніх, якщо ті мають статеві відносини з підлітками, що молодше них. Про це повідомляє Главком з посиланням на російське джерело «Нова газета».

За її словами, необхідно на законодавчому рівні врегулювати відповідальність за статевий контакт для осіб від 14 років – саме з цього віку в Росії передбачена кримінальна відповідальність за тяжкі та особливо тяжкі злочини.

«Мені по своїй роботі доводиться стикатися [з випадками], коли 15-річний юнак спокусив 12-річну дівчинку, вона вагітна, батьки кажуть, це було з любові. Ви вважаєте, це нормально? [Секс] в 12-13 років з любові? Це що, норма у нас сьогодні? Я не розумію, як може бути з любові статевий акт в 12 років», – сказала вона.

Однак Соколова уточнила, що не є ініціатором законодавчого акту, вона лише озвучила проблему, яка зараз дуже актуальна, в тому числі в Псковській області РФ. Позицію Соколової, за її словами, розділяють і інші дитячі омбудсмени.

«Ми [в Псковській області] зіткнулися з ранніми статевими стосунками і вагітністю. До минулого року у нас не було такої статистики, і вона у нас збільшується. У 2017 році у нас до п’яти осіб у віці 13-15 років були вагітні – це багато. І в основному завагітніли від підлітків», – заявила Соколова. Безкарність, за її словами, призводить «до того, що за першої дівчинкою, з’являється друга, третя» – тобто до рецидиву.

Слідчі органи на сьогоднішній момент, за словами Соколової, не бачать можливих законодавчих важелів, щоб карати за такі діяння.

Соколова додала, що, «звичайно ж», не пропонує ламати життя людині з раннього дитинства, і що спочатку потрібно задіяти систему профілактики, в тому числі органи опіки.

Нагадаємо, у США двох учнів початкової школи Bonne Ecole в Луїзіані заарештували за розповсюдження дитячої порнографії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер