<

У Росії хочуть брати курортний збір з туристів у Криму

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:23 | 22.04.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Російська влада може дозволити стягувати з приїжджих курортний збір до 100 рублів на добу в Алтайському, Краснодарському й Ставропольському краях і в анексованому Криму.

Відповідний законопроект 17-го квітня схвалила урядова комісія з законопроектної діяльності, пише Українська правда з посиланням на РБК.

Проект розробило Міністерство РФ у справах Північного Кавказу. Там підтвердили, що комісія підтримала його внесення на розгляд уряду з урахуванням пропозицій.

Поточна версія передбачає широке коло платників збору, включаючи туристів, які зупиняються у фізосіб, і працівників у відрядженні, але крім пільгових категорій громадян, випливає з тексту законопроекту й слів джерел.

Курортний збір будуть стягувати в “об’єктах розміщення”. Передбачається, що це будуть робити готелі, індивідуальні підприємці й зареєстровані в податковій службі фізособи, які надають готельні послуги чи послуги з тимчасового розміщення приїжджих, включаючи здачу приватних будинків.

Усі вони отримають статус “операторів курортного збору” – і будуть зобов’язані стягувати збори з приїжджих і перераховувати їх у регіональні бюджети.

Регіональна влада включить таких операторів до спеціального реєстру й зобов’яже регулярно звітувати про отримані й перераховані у бюджет кошти.

Сплачувати збір повинні всі люди, які перебувають у місцях розміщення (готелях, квартирах і приватних будинках) довше 24 годин, за винятком пільговиків.

Звільнити від курортного збору запропоновано, зокрема, Героїв СРСР і Росії, повних кавалерів ордена Слави, учасників і інвалідів Вітчизняної війни, чорнобильців, семипалатинців і інвалідів I і II груп, а також дітей до 18 років і студентів.

Крім того, плату не передбачають брати з людей, які постійно живуть і працюють на “території експерименту”, а також мають там власне житло.

Регіональна влада отримає право розширити перелік пільговиків. Оператори курортного збору будуть звітувати владі про пільговиків, яким надали послуги.

На підтвердження сплати збору приїжджий має отримати спеціальний документ від оператора збору перед виїздом.

Відповідальність за невиконання закону буде встановлювати регіональна влада.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер