<

У Росії допитали чотирьох полонених моряків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:05 | 1.02.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Слідчі РФ упродовж двох днів провели допити чотирьох українських моряків: Андрія Эйдера, Андрія Артеменка, Василя Сороки і Сергія Чулиби.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці адвокат Микола Полозов, передає канал 24.

“30.01.19 та 31.01.19 відбулися слідчі дії (допити) щодо військовополонених: Андрій Артеменко, Андрій Эйдер, Василь Сорока, Сергій Чулиба. В ході слідчих дій військовополонені відповіли на запитання слідчих у рамках статті 17 третьої Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року “Про поводження з військовополоненими”, – написав він.

Полозов зазначив, що поранені військовополонені додатково відповіли на запитання адвокатів щодо стану здоров’я.

Крім того, щодо поранених військовополонених адвокатами були заявлені клопотання про госпіталізацію в Україні або нейтральній країні (у відповідності з положеннями Конвенції), та проведення медичного обстеження в лікувальних установах за межами системи ФСВП.

За його словами, інших військовополонених українських моряків допитають наступного тижня.

Зазначимо, що трьох поранених українських моряків, яких Росія обстріляла та захопила в Азовському морі, уже перевели з медчастини московського СІЗО “Матроська тиша” до СІЗО “Лефортово”. Тоді адвокати заявили, що в полонених українців є лише невеликі скарги на наслідки поранень, до прикладу, ниючі болі. Однак їх уже оглянули лікарі та видали всі необхідні ліки та мазі.

Додамо, що міжнародні організації та уряди багатьох країн світу засудили факт російської агресії і вимагають від РФ негайного і безумовного звільнення українських військових.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер