<

У рамках посилення охорони кордону з Білоруссю у Волинській області розпочалася спеціальна прикордонна операція

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:33 | 24.11.2021 / Новини / , /
Перегляди
608
/ Коментарі відсутні

23-го листопада на кордоні з Республікою Білорусь у Волинській області розпочалася спеціальна прикордонна операція «Полісся».

Вона координується Державною прикордонною службою та проводиться спільно з силами Національної гвардії, Національної поліції, ЗСУ та іншими задіяними резервами, повідомляють у Державній прикордонній службі України.

За словами першого заступника голови Державної прикордонної служби Володимира Нікіфоренка, нині на українсько-білоруському кордоні є імовірність перенаправлення потоків мігрантів до України, і тому правоохоронні органи спільними зусиллями посилюють охорону кордону на цій ділянці.

Спецоперація офіційно розпочалася ввечері 23-го листопада, пояснив Нікіфоренко. Її головне завдання – не допустити, щоб нелегальні мігранти перетнули державний кордон і потрапили до України.

Як повідомив перший заступник голови ДПСУ, на центральному та обласних рівнях працюють міжвідомчі координаційних штаби, на районному рівні — координаційні групи управління.

Контролюватимуть ситуацію на кордоні з Білоруссю збільшені прикордонні наряди. Для патрулювання і моніторингу також застосують авіацію, безпілотні авіаційні комплекси і технічні засоби спостереження.

Окрім цього, передбачене суттєве посилення прикордонного режиму вздовж українсько-білоруської ділянки державного кордону.

У межах контрольованих прикордонних районів виставлять контрольних пости на автомобільних дорогах. Також патрулюватимуть основні шляхи до державного кордону, перевірятимуть автобусні та залізничні станції.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер