<

У Раді відбулось засідання ТСК по розкраданнях в «Укроборонпромі»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:31 | 14.03.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Верховній Раді відбулося екстрене засідання Тимчасової слідчої комісії з розслідування фактів розкрадання коштів, виділених на посилення обороноздатності української армії, зокрема по розкраданнях в “Укроборонпромі”.

У засіданні брали участь директор НАБУ Ситник і глава САП Холодницький, директор ДБР Роман Труба, перший заступник глави СБУ Віталій Маліков, а також представники Міністерства оборони та “Укроборонпрому”. – передає РБК-Україна.

Очікували прибуття генерального прокурора Юрія Луценка та головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

Члени антикорупційного комітету Верховної ради також приєдналися до засідання.

Нагадаємо, в кінці лютого парламент підтримав постанову про те, що повноваження ТСК Ради для проведення розслідування відомостей за фактами розкрадання у ЗСУ і підриву обороноздатності держави в період з 2004 по 2017 рік поширюються на будь-які правопорушення в оборонній сфері, в тому числі в 2018-2019 роках.

Таким чином, даній ТСК було доручено розслідувати факти розкрадань на “Укроборонпромі”.

Спікер Верховної ради Андрій Парубій пояснив, чому нардепи вирішили не створювати нову ТСК для розслідування розкрадань у державному концерні “Укроборонпром”.

Додамо, антикорупційний комітет Верховної ради планує у середу прийняти рішення за фактами, які були оприлюднені в журналістському розслідуванні “Наші гроші” про розкрадання в “Укроборонпромі”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер