<

У Раді Федерації Росії допустили обмін спецназівців на Савченко

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:26 | 19.04.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Раді Федерації Росії заявили, що “дорожать своїми громадянами”.

У Раді Федерації (Росія) допускають обмін української льотчиці Надії Савченко на офіцерів ГРУ Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова. Про це заявив перший заступник голови комітету Ради Федерації з оборони Франц Клінцевич, передають РІА Новости.
“Росія може піти на такий обмін. Ми настільки цінуємо кожного з наших громадян, що можемо обміняти будь-кого з них хоч на десять таких, як Савченко”, – заявив Клінцевич.
У свою чергу, міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що Савченко вимагає розпочати процедуру повернення її в Україну згідно з конвенцією про видачу засуджених від 1983 року.
“Міністерство юстиції України отримало звернення від Надії, в якому вона просить розпочати процедуру її повернення в Україну”, – написав він.
Павло Петренко // Facebook
Петренко також опублікував заяву Савченко, в якій вона просить повернути її в Україну, згідно з Конвенцією про видачу засуджених від 1983 року.
Міністр пообіцяв, що зробить все можливе для повернення Савченко відповідно до міжнародних конвенцій.
“Я неодноразово наполягав на тому, що Савченко незаконно була викрадена з території України і підпала не під суд, а потрапила в судилище, ухвали якого Надія не визнає. Тому навіть заборонила адвокатам звертатися з апеляцією на цей ганебний вирок”, – додав міністр юстиції.
Він також повідомив про те, що завтра зустрічається із сестрою Савченко Вірою.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер