<

У ПВК «Вагнер» на війні в Україні залишилось 10 тисяч ув’язнених – ЗМІ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:03 | 24.01.2023 / Новини / , /
Перегляди
100
/ Коментарі відсутні

У ПВК «Вагнер» з 50 тисяч завербованих ув’язнених у російських колоніях на війну в Україну, залишилось лише 10 тисяч, підрахували у БФ «Русь сидящая».

Про це пише Українська правда з посиланням на БФ «Русь сидящая» та видання Meduza.

«За нашими даними, на кінець грудня було завербовано 42 – 43 тисячі (ув’язнених). Зараз їх, найімовірніше, уже за 50 тисяч. З них воюють на фронті десять тисяч, тому що всі інші або вбиті, або трьохсоті, або зникли безвісти, або дезертирували, або здалися в полон», – сказала голова БФ Ольга Романова.

За її даними, дезертирувати з ПВК ув’язнені «зі страшною силою» почали ще восени. Багато хто втік назад до росії зі зброєю. Як приклад вона навела випадок, що стався на початку грудня 2022 року в ростовській області. Тоді колишній в’язень, який дезертирував, відкрив вогонь по поліцейських, поранивши одного з них.

Романова також припустила, що засновник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин, який «обіцяв путіну виграти війну», не веде статистики щодо зниклих або тих ув’язнених, які дезертирували, просто записуючи їх усіх у список загиблих. Про це, зокрема, можуть свідчити повідомлення про те, що ПВК повертає родичам ув’язнених порожні труни.

20-го січня британська розвідка стверджувала, що приватна військова компанія «Вагнер» має у підпорядкуванні до 50 тисяч бойовиків, задіяних у війні в Україні, і таким чином вона стала ключовим компонентом військової кампанії рф.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер