<

У пункті пропуску «Ягодин» на виїзд очікують 2 670 вантажівок – Дейнеко

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:09 | 8.09.2022 / Новини / , , /
Перегляди
113
/ Коментарі відсутні

Україна виступила з ініціативою про відкриття додаткових пунктів пропуску та отримала позитивну відповідь від Польщі щодо початку оформлення порожніх вантажних автомобілів на пункті пропуску Устилуг (Україна) – Зосін (Польща).

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко.

«Питання черг на кордоні перебуває на постійному контролі… В цих умовах, які є в нашій країні після початку повномасштабного наступу на нашу країну зс рф, зроблено дуже багато. Проте довелося закрити ряд морських портів і це звісно збільшило кількість вантажних транспортних засобів на наших західних кордонах.

Зараз найбільш критична ситуація на кордоні з Республікою Польща… Зараз черги у нас є щодня. І черги, в залежності від пункту пропуску, є від 300 до 800 транспортних засобів. Якщо взяти зараз найбільш критичну ситуацію по пункту пропуску «Ягодин», то зараз вона (черга – ред.) становить 2670 автомобілів», – наголосив Дейнеко.

Він відзначив, що йдеться саме про вантажні авто, оскільки пункт пропуску Ягодин нараз обслуговує виключно їх.

Очільник ДПСУ розповів, що на даний момент і польські перевізники неодноразово звертались до уряду Польщі з проханням збільшити кількість працівників фітосанітарної служби.

Адже наразі в пункті пропуску «Дорогуськ» з протилежного боку від «Ягодина» працює лише 3 польські працівники, які залучаються до оформлення як вантажів в автомобільному пункті пропуску, так і в оформленні вантажів на залізниці.

«Сподіваюсь, що польська сторона прийме зважене рішення і зможе збільшити в рази кількість працівників фітосанітарної служби», – відзначив Дейнеко.

Своєю чергою Україна виступила з ініціативою відкрити додаткові пункти пропуску або хоча б місця перетину кордону.

«На жаль, своєчасно ця ініціатива підтримана не була, я листами звертався до головного прикордонного уповноваженого Республіки Польща, вчора отримав позитивну відповідь про те, що вони готові розпочати оформлення порожніх вантажних автомобілів по пункту пропуску Устилуг (Україна) – Зосін (Польща).

Це дозволить дещо розвантажити пункт пропуску Ягодин. Ми пропонуємо ще два місця в межах Львівської області. Лист такий сьогодні пішов додатково на генерала дивізії Томаша Прагу (Томаш Прага, головнокомандувач прикордонної служби РП – ред.). Сподіваюсь, що ці пропозиції будуть підтримані», – заявив Дейнеко.

Він додав, що черги з легкового автотранспорту на кордоні наразі не є критичними.

Нагадаємо: Кілометрові черги на Ягодині: як коментують ситуацію далекобійники, прикордонники та митники




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця