<

У псевдореабілітаційному центрі в Луцьку незаконно утримували понад 50 людей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:04 | 20.06.2019 / Новини / /
Перегляди
15
/ Коментарі відсутні

Затримали винних у незаконному утриманні більше 50 пацієнтів псевдореабілітаційного центру «Ренесанс», що знаходився у Луцьку на вулиці Володимирській.

Про це повідомили під час брифінгу керівництва поліції Волині щодо викриття групи осіб, причетних до незаконного позбавлення волі громадян у псевдореабілітаційних центрах на території Волинської області, що відбувся сьогодні, 20 червня, – повідомляють Волинські Новини.

Як повідомив заступник начальника слідчого управління ГУНП у Волинській області Андрій Литвин, перевірка вищезгаданого псевдореабілітаційного центру, а також відкриття кримінального провадження, відбулося на підставі звернення громадян про незаконне позбавлення волі.

Зі слів працівника поліції, відповідними органами було зафіксоване невиконання певних норм закону, а також факт нелюдського поводження з громадянами, серед яких були як волиняни, так і мешканці інших областей й навіть іноземці.

Як повідомив начальник міжрайонного оперативно-розшукового відділу Північного-регіонального управління ДПС України Євгеній Гуляєв, відповідно до статті 146 ККУ, у поліції є достатньо доказів про незаконне позбавлення волі громадян:

«Після низки проведених відповідних заходів у нас є достатньо доказів того, що осіб в реабілітаційному центрі «Ренесанс» утримували незаконно. Також у них нема дозволів на проведення лікарської діяльності», – зазначив полісмен.

Окрім цього він зауважив, що в порядку статті 208 ККУ затримали чотирьох підозрюваних у незаконному утриманні громадян осіб – серед яких мешканці Волинської, Луганської та Київської областей.

За станом на сьогодні тривають слідчі дії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер