<

У прикордонних районах на півдні України оголосили збори тероборони

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:29 | 7.04.2021 / Новини / /
Перегляди
9
/ коментарі 2

У прикордонних районах в окремих областях на півдні України оголосили збори територіальної оборони для посилення і захисту держкордону, охорони й оборони окремих об’єктів та боротьби з диверсантами.

Про це заявили у пресслужбі Сухопутних військ ЗСУ, – передає Громадське.

Там зазначають, що під час зборів будуть удосконалювати вміння та практичні навички командирів і штабів щодо управління підрозділами.

Військові пройдуть вишкіл:

  • з охорони та захисту адміністративного кордону з Кримом, прикриття десантно-доступних ділянок узбережжя;
  • з виконання завдань із контролю населених пунктів, з охорони органів державної влади, посилення охорони критичних об’єктів, мостів, несення служби на блокпостах, контролю населених пунктів із виконанням завдань комендантської години;
  • з боротьби з диверсійно-розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора та антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями.

Війська територіальної оборони є резервним компонентом ЗСУ і призначені для територіальної оборони. В Україні є 25 бригад тероборони, у них зараховані приблизно 100 тисяч українців. Завданням таких підрозділів є зустріти ворога та дати йому перший бій, поки на підмогу не прийдуть професійні військові. 

Російська техніка біля кордонів

Під час виступу у Верховній Раді 30 березня головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак заявив, що Росія останнім часом стягує війська до кордону з Україною під приводом військових навчань і тренувань, що створює загрозу воєнній безпеці.

Про це ж пізніше говорили й президент Володимир Зеленський, і Головне управління розвідки Міністерства оборони.

На тлі підвищення військової активності Росії Україна провела низку консультацій із державами-партнерами (зокрема, президент США Джо Байден зателефонував Зеленському), а посли країн НАТО провели термінове засідання.




коментарів: 2
  1. А шо, Хомчак вже лижі намастив, шоб втікати як він то робив у 2014?
    Продажна нечисть!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа