<

Відтепер валюту можна міняти в поштових відділеннях

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:49 | 8.01.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

7 лютого набувають чинності зміни до законодавства про валютні операції, згідно з якими українські оператори поштового зв’язку матимуть можливість здійснювати валютно-обмінні операції.

Купити та продати іноземну валюту можна буде в поштових відділеннях, повідомила прес-служба Національного банку України.

Відповідні зміни затверджено постановою НБУ №9 від 2 січня 2019 року, вони набувають чинності 7 лютого одночасно із законом “Про валюту і валютні операції”.

Згідно з постановою, оператори поштового зв’язку зможуть отримати у НБУ ліцензії на проведення банківських операцій за наявності більше ніж 50 структурних підрозділів не менш ніж на 50% території України; за умови отримання не менше ніж 50% доходів від діяльності у сфері надання поштових послуг; у разі відповідності вимогам фінансового стану, структури власності, репутації і профпридатності начальницького складу.

Національний оператор поштового зв’язку “Укрпошта”, у якого вже є генеральна ліцензія на здійснення валютно-обмінних операцій, протягом шести місяців перехідного періоду має узгодити діяльність із вимогами постанови.

2 червня 2018 року прес-служба регулятора повідомила, що Нацбанк вирішив спростити процес обміну валют в Україні. Зокрема, з 1 січня українці можуть продавати й купувати іноземну валюту через платіжні термінали та банкомати. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця