<

У Полтавській області стався вибух через аварію на газопроводі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:40 | 9.01.2021 / Новини / , /
Перегляди
10
/ Коментарі відсутні

Поблизу села Халепці Лубенського району Полтавської області стався вибух. Його причининою є аварія на газопроводі «Уренгой-Помари-Ужгород». Мешканців попереджають про можливі відключення газу.

Про це повідомив речник поліції області Роман Гришин, – передає Громадське.

«Попередньо відомо, що є аварія на газопроводі. Зараз туди виїхала поліція і наряд ДСНС. Це поки що вся інформація, що є в нас», — сказав Гришин.

За попередньою інформацією, потерпілих немає. Причини вибуху будуть з’ясовувати.

Що кажуть містяни?

Місцевий мешканець Микола Кочерга нам у коментарі розповів, що чув потужний вибух газопроводу біля села Єнківці в Лубенському районі.

«Люди виїжджають на трасу, аби оцінити ситуацію… Вибух був таким сильним, що в Лубнах і по району гойдалося повітря… Мабуть, то центральний, стратегічний газопровід…», — розповів він.

Що каже постачальник газу?

Компанія «Лубнигаз» повідомляє, що на магістральному газопроводі, який обслуговує «Оператор газотранспортної системи України» («Укртрансгаз»), стався вибух на ділянці поблизу села Калайдинці.

Там попереджають про можливі аварійні відключення газу. І наголошують: якщо газ буде відключено, варто переконатися, що всі газові конфорки закриті.

«У разі виникнення аварійних ситуацій або запаху газу терміново дзвоніть 104. АТ «Лубнигаз» в оперативному режимі виводить усі аварійні служби на чергування», — додали в компанії.

Оновлено 17:00: за попередньою інформацією, надзвичайна ситуація торкнулася газорозподільних станцій «Новаки» та «Вишневе» Оржиця. Список населених пунктів, які відключені або будуть відключені від газопостачання, у «Лубнигаз» уточнюють.

Рятувальники пояснили, що сталося

Оновлено 17:37: у ДСНС пояснили причину вибуху. Мовляв, сталася розгерметизація газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород», після чого виникло факельне горіння. 

О 16:05 подачу газу на цю ділянку перекрили. До гасіння залучили 40 фахівців особового складу та 7 одиниць техніки ДСНС. 

Серед причин розглядають диверсію

Оновлено 18:11: як повідомляє «Оператор газотранспортної системи України», ремонтні бригади працюють на місці інциденту, наразі аварію локалізували. Кажуть, що небезпеки для мешканців сусідніх населених пунктів немає.

«ОГТСУ робить усе належне, щоб відновити стабільне постачання газу споживачам в обхідний спосіб, загрози для забезпечення газом прилеглих населених пунктів немає. Транзиту газу також нічого не загрожує», — зазначено в повідомленні.

Оператор ГТС України повідомив про інцидент Нацполіції, ДСНС та Службі безпеки. Додають, що розслідування встановить імовірні причини аварійної ситуації, включно з можливістю диверсії

На реєстраційному газопроводі ОГТСУ «Уренгой-Помари-Ужгород» в Полтавській області стояла аварія 09 січня 2021 року о … Опубліковано Оператор ГТС України & NBSP; Субота, 9 січня 2 021 р.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця