<

У Польщі затримали українку у справі ексглави «Укравтодору» Славоміра Новака

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:26 | 7.07.2021 / Новини / , /
Перегляди
273
/ 1 коментар

Центральне антикорупційне бюро Польщі затримало громадянку України в рамках справи колишнього керівника Укравтодору Славоміра Новака.

Громадянка України звинувачується у відмиванні грошей, отриманих корупційним шляхом, і в участі у фальсифікації документів, пише PAP, – передає КорреспонденТ.

“Центральне антикорупційне бюро затримало ще одну людину в рамках розслідування щодо Славоміра Новака. Їй висунули звинувачення в корупції. Докази підтверджують, що вона брала участь в організованій злочинній групі, яку очолював Новак”, – заявив представник міністра-координатора спеціальних служб Станіслав Зарін.

Українку, затриману вранці в середу, 7 липня, доставлять в Окружну прокуратуру Варшави і висунуть звинувачення.

Жінка звинувачується у відмиванні грошей, отриманих корупційним шляхом, і в участі у фальсифікації документів, зазначила прокурор Олександра Скшинярж.

“Звинувачення стосуються періоду, коли Славомір Новак був главою Укравтодору”, – додала вона.

Після допиту прокуратура прийме рішення про запобіжний захід.

Уточнюється, що це вже 16 людина, затримана у справі Новака.

В екс-глави Укравтодору Новака знайшли схованку з мільйонами

Нагадаємо, 2 червня суд в Польщі повернув під арешт екс-главу Укравтодору. Він може вийти на волю під заставу в розмірі 1 млн злотих.

Додамо, 20 липня 2020 року спецслужби Польщі повідомили про затримання Славоміра Новака за звинуваченням в корупції. Пізніше в НАБУ розповіли деталі справи, яку вони вели спільно з польськими колегами.

Екс-главу Укравтодору підозрюють в розкраданні грошей, які міжнародні організації виділяли для ремонту доріг в Україні. Слідство відпрацьовує тендери на суму 270 млн євро.




один коментар
  1. PiS (patologia i skurwisyństwo) активно краде і насаджує кумівство де тільки можна, а винними лишаються Новак (сидить), Туск (років п’ять як не при владі) і Тшасковський (мер Варшави) – просто тому, що вони від конкуруючої партії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа