<

У Польщі затримали трьох українців за підробку документів для понад тисячі іноземців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:40 | 20.08.2021 / Новини / , /
Перегляди
435
/ Коментарі відсутні

18-го серпня польські прикордонники затримали у Лодзькому воєводстві у Польщі трьох громадян України, які займалися виготовленням фіктивних документів для понад тисячі іноземців.

22-річний, 29-річний та 31-річний чоловіки були затримані в Західнопоморському та Великопольському воєводствах, повідомляє Yavp.pl , з посиланням на Прикордонну службу Польщі.

Як зазначалось, особи, за матеріальну винагороду, допомагали реєструвати в управліннях праці заяви від працедавців про намір працевлаштування іноземців, отримувати у воєводських органах дозволи на працю без фактичного наміру працевлаштування осіб. Для цього вони використовували людей, які часто не усвідомлювали, що вони беруть участь у незаконних діях.

Під час обшуків вилучено докази нелегальної діяльності – електронні носії, дозволи праці для іноземців, кореспонденцію з органами влади, банківські картки, сфальсифіковані медичні довідки, сім-картки, документацію щодо рішень воєводи, печатки різних фірм, підроблену карту перебування.

Наймолодший та найстарший з українців, за версією поліції, наприкінці липня шахрайським методом виманили у двох жительок міста Замостя понад 50 тисяч злотих. Крім того, обидва вони спільно з 29-річним українцем брали участь у подібних шахрайствах в інших містах Польщі.

Зокрема, поліція встановила, що в місті Томашув-Любельський злочинна трійця виманила в жінки 14 тисяч злотих. А в місті Янув-Підляський пенсіонерка віддала чоловікам 24 тисячі злотих. Також затриманих підозрюють у злочинах в Кошаліні, де вони виманили у місцевої жительки 17 тисяч злотих.

Кожному із затриманих громадян України пред’явили по кілька звинувачень, за які загалом можна отримати до 8 років в’язниці.

31-річного чоловіка взяли під тимчасовий арешт, 29-річного підозрюваного взяли на підписку про невиїзд, вилучивши додатково в нього паспорт. Наймолодший з шахраїв також перебуватиме на підписці про невиїзд. Крім того, він відповідатиме ще й за зберігання наркотиків.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер