<

У Польщі запрацює медхаб для українців, яких евакуюють на спеціалізоване лікування

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:20 | 30.08.2022 / Новини / , , , /
Перегляди
46
/ Коментарі відсутні

У польському місті Жешув 1-го вересня відкриють спеціальний медичний хаб для українських пацієнтів, яких евакуюють на спеціалізоване лікування до європейських клінік.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

“З першого дня повномасштабного вторгнення рф на територію України МОЗ активно співпрацює з усіма міжнародними партнерами та організовує евакуаційні рейси для порятунку життя і здоров’я поранених та тяжкохворих українців. Ми маємо гарантувати безпеку громадянам у разі виникнення непередбачуваних обставин, таких як, наприклад, затримка чи скасування рейсу, або ж у разі необхідності транспортувати групами велику кількість пацієнтів.

Саме тому завдяки співпраці МОЗ із Єврокомісією та Міністерством охорони здоров’я Польщі було прийнято рішення створити медичний хаб з усіма необхідними умовами та медичними працівниками, де пацієнти зможуть безпечно перепочити або заночувати під час транспортування за евакуаційним маршрутом”, — заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Як зазначається, медичний хаб, що розташований у районі аеропорту, являє собою спеціальне приміщення з усіма потрібними умовами та персоналом.

МОЗ у співпраці з Єврокомісією організовують евакуаційні рейси з найгарячіших точок до більш безпечних регіонів України та направляють людей на лікування за кордон на безоплатній основі.

Крім того, МОЗ запровадило додаткову можливість подати заявку на медичну евакуацію. Тяжкохворі українці або ж ті, хто дістав травми внаслідок війни, можуть самостійно подати попередню заявку на Програму медичної евакуації.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця