<

У Польщі від жорстокого побиття поліцією помер 25-річний українець

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:19 | 3.09.2021 / Новини / , , /
Перегляди
917
/ коментарів 7

У місті Вроцлав у Польщі після затримання поліцією і вкрай жорстокого побиття помер 25-річний громадянин України Дмитро Никифоренко.

Інцидент стався ще 30-го липня, але відомо про нього стало після публікації від 2-го вересня у польському виданні Gazeta Wyborcza, повідомляє BBC Україна.

Як зазначають, українець повертався ввечері додому міським автобусом. Після зустрічі з друзями він був у стані алкогольного сп’яніння, у крові було близько 1,5 проміле алкоголю.

Водій автобуса, який помітив неадекватну поведінку чоловіка (той нібито бився головою у вікно автобуса), висадив українця на одній із зупинок, його забрала поліція у витверезник.

Поліція стверджувала, що чоловік агресивно поводився щодо офіцера поліції, і тому правоохоронці застосували до нього газ і наручники, хоча відеомоніторинг після перевезення хлопця до центру для нетверезих осіб цього не показав.

На кадрах видно, як Дмитро зайшов до кімнати о 22.27 з характерною плямою від застосування сльозогінного газу. Коли йому розстебнули наручники, чоловік намагався встати. У цей момент на нього накинулись шестеро людей – правоохоронці і співробітники витверезника.

Вони сідали на чоловіка, притискали його голову до підлоги коліном, прив’язали до ліжка, били його кулаками, кийком і душили. Таке поводження тривало пів години, доки у ситуацію не втрутився лікар. Реанімаційні заходи не були успішними і Дмитро помер о 23:53.

Офіційно причина смерті українця досі не встановлена: попередні висновки експертів вказують на те, що ймовірною причиною смерті стало насильницьке задушення. Дмитра Никифоренка поховали в Україні в середині серпня.

Як повідомляється, чотирьох поліцейських відсторонили  після публікації статті, двох = звільнили зі служби.




коментарів: 7
  1. Перестаньте розпалювати міжнаціональну ворожнечу , ніхто з вас там на місці не був та не бачив на власні очі що дійсно там відбувалося та не може знати подробиць!

  2. А чорні у піндосії весь світ на коліна поставили після аналогічної смерті їхнього побратима-рецидивіста-наркомана флойда.
    А за нашого трудягу ніхто навіть не знав, не то шоб ше мітингував, вимагаючи справедливості…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер