<

У Польщі стався масштабний витік військових даних

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:01 | 15.01.2022 / Новини / , /
Перегляди
627
/ Коментарі відсутні

У Польщі зафіксували масштабний витік даних про озброєння польської армії, боєприпаси, запчастини для бойових машин та спеціалізоване програмне забезпечення. Значна частина даних стосується обладнання з колишнього СРСР та закупленої у США, Німеччини та Ізраїлю техніки.

Журналісти зазначають, що у мережу просочилася ресурсна база польських військових – від гвинтів та ноутбуків до протитанкових ракет та винищувачів F-16, а «деяка інформація, котра потрапила у вільний доступ, є надзвичайно цінною для іноземних спецслужб», повідомляє видання Onet, – передають Волинські Новини.

Джерела видання у спецслужбах підтвердили витік даних та запевнили, що працюють над пошуком зловмисників, які посприяли витоку. За словами фахівця з кібербезпеки, базу вже завантажили користувачі з понад десятка країн, зокрема з Росії та Китаю.

Загалом у мережі оприлюднено 1 757 390 записів. Зараз польські служби перевіряють, як ця інформація потрапила в інтернет. За даними джерела Onet, найімовірніше, хтось з ІТ-спеціалістів Інспекції підтримки Збройних сил у Бидгощі (установи, яка займається закупівлями для армії та зберіганням техніки й запчастин) створив власну програму, в яку скопіював дані із засекречених військових систем.

Міноборони Польщі уже відреагувало на ситуацію, там переконують, що загрози державній безпеці немає, а оприлюднені дані і без того містяться у відкритому доступі.

За попередніми даними, співробітник Інспекції забезпечення недбало ставився до своїх обовʼязків, унаслідок чого стався витік даних.

У ніч з 13 на 14 січня невідомі хакери зламали сайти українських міністерств і державних структур. На них вони залишили повідомлення про нібито злив особистих даних у мережу. Не працювали сайти міністерств освіти та науки, закордонних справ, аграрної політики, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Нацполіції, «Дії» та інші.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер