<

У Польщі спростили процедуру працевлаштування українців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:49 | 6.01.2022 / Новини / , /
Перегляди
354
/ Коментарі відсутні

4-го січня президент Польщі Анджей Дуда підписав низку указів, якими передбачається спрощення працевлаштування іноземних громадян, зокрема, українців.

Відповідно до документів, на громадян України та ще п’яти країн очікує низка змін у процедурі працевлаштування. Укази оприлюднені на сайті Адміністрації очільника Польщі, – пише ТСН.

Зокрема, передбачається:

  • Українці зможуть працювати у Польщі не 6 місяців, а 2 роки без дозволу на роботу, отримавши декларацію про доручення роботи.
  • Від українців, який подаватиме заяву на “карту перебування”, більше не вимагатимуть наявність задокументованого місця проживання в Польщі та постійного джерела доходу. Замість цього буде перевірятися тільки, чи є в іноземця, гарантована робота з зарплатою не нижче мінімальної.

Підтвердити своє соціальне забезпечення заробітчанин з України зможе, надавши лише договір працевлаштування з вказаною зарплатою.

До обставин, які не вимагають від громадян України видачі нового дозволу на проживання та роботу, внесено зміну посади при збільшенні зарплати.

Нові правила працевлаштування почнуть діяти приблизно у другій половині січня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа