<

У Польщі поліція після погоні затримала українця, який перевозив 9 мігрантів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:47 | 10.12.2021 / Новини / , , /
Перегляди
503
/ коментарі 3

У Польщі поліція у прикордонному з Білоруссю Підляському воєводстві затримала 35-річного громадянина України, який перевозив у своєму автомобілі 9 мігрантів.

Поліцейські скомандували автомобілю Mazda зупинитися для перевірки, але водій замість того натиснув на газ і спробував втекти, – пише Європейська правда, – передає RMF24.

Його наздогнали та заарештували в селі Трещутки неподалік від Більськ-Підляського, приблизно за 40 км від кордону з Білоруссю. У салоні машини виявились дев’ять громадян Іраку, які перед тим незаконно перетнули кордон. 

Прикордонники окремо повідомили про затримання водія-сирійця, який перевозив п’ятьох громадян Іраку.

З початку спровокованої Александром Лукашенком штучної міграційної кризи у Польщі затримали 330 водіїв, які перевозили нелегальних мігрантів, а в їхніх автомобілях виявили загалом близько 1400 пасажирів. 

Нагадаємо, після останнього найбільшого загострення в середині листопада, коли до польського кордону підійшла група з кількох тисяч мігрантів, напруга спала, мігрантів білоруська влада розселила у приміщенні логістичного центру неподалік.

Проте у Польщі і далі щодня повідомляють про чергові спроби мігрантів прорватися через кордон більшими чи меншими групами, а також регулярно затримують водіїв, що допомагають тим, які все ж потрапили в країну, продовжити подорож вглиб ЄС. Серед них неодноразово бували громадяни України, також громадяни Польщі і низки інших країн.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер