<

У Польщі почали будувати нову огорожу на кордоні з Білоруссю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:12 | 27.01.2022 / Новини / , , , /
Перегляди
276
/ Коментарі відсутні

У Польщі розпочали будівництво огорожі на нових ділянках біля кордону з Білоруссю.

Про це повідомляє УНН із посиланням на твітер прикордонної служби Польщі.

«Розпочато будівництво огорожі на кордоні Польщі та Білорусі. Сьогодні прикордонники передали підрядникам площі під будівництво. Це найбільша будівельна інвестиція в історії прикордонної служби, шлагбаум має довжину 186 км і коштує 1,6 млрд злотих», – ідеться у повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці травня президент Білорусі Олександр Лукашенко у відповідь на санкції з боку ЄС заявив, що Мінськ більше не затримуватиме нелегалів, які намагаються через Білорусь потрапити в Європу.

У серпні Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів як зброї у так званій гібридній війні проти ЄС. Прем’єр-міністри цих країн у спільній заяві закликали ООН вжити заходів щодо білоруського керівництва.

У межах боротьби з потоком нелегальних мігрантів Польща розпочала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю.

8 листопада ситуація на польсько-білоруському кордоні загострилася. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що вздовж кордону країни розмістили війська через напружену ситуацію з мігрантами.

У ніч на 10 листопада дві великі групи мігрантів прорвалися з Білорусі на територію Польщі. Усіх вдалося затримати.

Нелегали і далі здійснюють регулярні спроби прориву. Кожного дня у польській прикордонній службі повідомляють про черговий штурм мігрантів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер