<

У Польщі оновили правила повторного в’їзду для українських біженців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:12 | 31.01.2023 / Новини / , /
Перегляди
589
/ Коментарі відсутні

Українським біженцям під час повторного перетину кордону з Польщею необхідно пред’являти diia.pl., щоб не втратити статус UKR (статус тимчасового захисту).

Про це повідомили у посольстві України у Польщі, інформує ТСН.

Утім це можливо лише, якщо поїздка на Батьківщину тривала менше 30 днів. У разі перевищення цього терміну – статус втрачається автоматично.

“Щоб уникнути втрати статусу PESEL UKR у зв’язку з виїздом з території Польщі на термін, менший за 30 днів, іноземець, який повертається до Польщі, повинен повідомити співробітника Прикордонної служби про намір в’їхати у зв’язку з використанням права тимчасового захисту в Польщі. Також іноземець має щоразу показувати електронний документ diia.pl (навіть якщо їде на роботу до Польщі чи з іншою метою, але при цьому користуватиметься захистом у Польщі)”, – сказано в повідомленні.

У посольстві наголосили, якщо біженець повертається до Польщі і не показує на кордоні diia.pl або не каже, що хоче скористатися відповідною спецуставою, особа може втратити пільги. Причина в тому, що дані іноземця не будуть включені до реєстрів, на основі яких надається статус PESEL UKR, і який пов’язаний з численними соціальними правами.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер