<

У Польщі заявили про бажання зрівняти зарплати поляків та заробітчан

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:36 | 5.06.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Польщі триває робота над зміною умов праці для іноземців.

Як повідомляє Газета.юа з посиланням на Польське радіо, чиновники мають намір зрівняти заробітні плати найманих робітників з-за кордону і поляків.

“Триває робота над застосуванням так званої сезонної директиви щодо працевлаштування іноземців, яка повинна бути задіяна з 1 січня 2017 року”, – сказав заступник міністра сім’ї, праці і соціальної політики Польщі Станіслав Швед.

Сезонна директива охоплює питання прибуття і перебування громадян третіх країн з метою працевлаштування на сезонну роботу. Представник відомства праці зазначив, що будуть зміни в так званих короткострокових заявках при одночасному збереженні спрощеної форми працевлаштування, а також параграф за однаковими умовами праці і зарплат.

Швед додав, що сезонною роботою в основному зацікавлені громадяни України. “Понад 95% працівників-іноземців у Польщі відбуваються з України”, – підкреслив заступник міністра.

У минулому році було видано 800 тис. Заявок на роботу в Польщі. Працювало близько півмільйона людей. Цього року до середини травня надійшло 500 тис. Заявок на працевлаштування іноземців, тому до кінця року замовлень передбачається вже більше мільйона.

Як зазначається, польські чиновники прагнуть і надалі зберегти можливість іноземцям працювати в сільському господарстві, в послугах і будівництві, але щоб умови праці прибулих були на тому ж рівні, що і у місцевих працівників.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа